Dinsdag 16 april brachten ZZP’ers uit de Hof een werkbezoek aan Corporatie Wonen Delden. Ze waren in goed gezelschap van burgemeester Ellen Nauta, gemeentesecretaris Dennis Lacroix, de wethouders Pieter van Zwanenburg en Wim Meulenkamp. “Mooie gelegenheid”, aldus directeur/bestuurder Dave van Zalk van Wonen Delden, “om nader kennis te maken en bij te praten over kansen, wensen en samenwerking gericht op de toekomst. Projectleider Ronald Schotsman leidde de groep tijdens een wandeling langs verschillende huurwoningen in Delden. 

Netwerkorganisatie

Aanleiding voor het gecombineerde werkbezoek, waaraan naast gemeente en woningcorporatie ook zelfstandig professionals deelnamen, was de landelijke dag van de ZZP’er (officieel op 6 april). Berryl Michel, accountmanager bedrijven en ook organisator van het werkbezoek, zette ZZP’ers in het zonnetje. “Wonen Delden is een typische netwerkorganisatie, die professionals inhuurt voor opdrachten waarvoor andere expertise en/of menskracht nodig is.” Onder de aanwezige ZZP’ers waarmee Wonen Delden al samenwerkt, waren uit Goor; Marloes Hemmelder (Marloes Hemmelder Fotografie) en uit Hengevelde; Ellen te Riele (Mail-me-nu.nl voor communicatieadvies, tekst en training). Ook aanwezig waren uit Bentelo; Karen-Emma Bunte (Ermena support), uit Delden; Tim Gerritsjans (Emcuview Solutions), uit Azelo; Karin van der Maar (AVG Twente) en uit Goor; Daniëlle Bruseker (Puur StruQtuur).

Slim samenwerken

Het college van de gemeente Hof van Twente was zichtbaar, positief verrast door de combinatie van de woningcorporatie met zelfstandig ondernemers tijdens één werkbezoek. “Fijn en interessant om bij te praten met Wonen Delden, en goed te horen hoe zij als netwerkorganisatie efficiënt en slim samenwerken met MKB-ers en ZZP’ers uit de Hof. Ook wij als gemeente doen dat”, verzekert burgemeester Ellen Nauta. “Maar, ik geef doe, dat kan nog beter.” Wethouder Wim Meulenkamp complimenteerde de ondernemers met het initiatief tot krachtenbundeling in het netwerk ‘ZZP Hof Van Twente’. “Samen sta je sterker als gesprekspartner met andere partijen. Jullie leren van elkaar maar zijn ook écht beter te vinden sinds het online gaan van de website ZZP Hof van Twente.”