Na vijf jaar proefdraaien en leren door te doen, voert ondernemersnetwerk ZZP Hof van Twente, in één keer een aantal opmerkelijke veranderingen door. “We verhuizen met onze bijeenkomsten van de namiddag naar de avond. Die bijeenkomsten organiseren we vier keer per jaar en steeds op verschillende locaties. Naast een bedrijfsbezoek organiseren we kennissessies gericht op kleine zelfstandigen. Denk aan automatisering, kostenreductie en aanpassing aan veranderende wetgeving voor ZZP-ers”, vertelt Ellen te Riele als kartrekker van het netwerk. “Ook onze website krijgt een boost. Met de tijd verdwijnen de gratis naamsvermeldingen, terwijl vaste leden juist een groter podium krijgen op de website en op social media. Woon of werk je in Hof van Twente, kom dan gerust eens kennismaken en sfeerproeven.” Zie ook www.hofvantwente.nl

Basis voor de 2.0-versie van ZZP HvT vormt de uitslag van een grote enquête onder zelfstandigen en gesprekken met individuele leden. “Toegeven; de aanmeldingen voor onze bijeenkomsten bleven achter. Iets wat we trouwens van meer netwerken horen, maar… er zijn grenzen”, vindt Ellen te Riele. “Want een interessante bijeenkomst organiseren voor een groep gelijkgestemden is leuk, maar 20 personen is dan toch ook meteen wel het minimum aantal deelnemers. Leden zijn het daarover eens, zo blijkt wel uit de antwoorden.” Ze wijst naar een opmerking in de enquête: ‘Een lage opkomst betekent vaak dezelfde gezichten, terwijl ik juist nieuwe mensen wil leren kennen’. En dat begrijpen we heel goed. De kracht van ons netwerk zit ‘m juist in het delen van kennis en expertise met meerdere ondernemers. ZZP’ers hebben vaak dezelfde vraagstukken rond wet- en regelgeving, acquisitie en administratie. Door sprekers uit te nodigen en door hierover met elkaar te praten, inspireer je elkaar. Zo vind je oplossingen en help je elkaar verder. We vragen de huidige leden daarom ook introducés mee te nemen naar onze bijeenkomsten en hen bekend te maken met ZZP Hof van Twente.”

Woensdagavond ZZP-avond

Uit de enquête blijkt ook dat de woensdagavond het meest geschikt gevonden wordt als netwerkmoment. “Toen we vijf jaar geleden begonnen, was dat nog de namiddag vanaf een uur of drie, vier. Maar je merkt dat de grote druk op de arbeidsmarkt ervoor zorgt dat het ook voor ZZP’ers steeds moeilijker wordt een paar uurtjes vrij te maken aan het eind van de middag.  Ook al vinden ze het ZZP-thema van de bijeenkomst nog zo interessant. Daarom kiezen we in 2024 voor de woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur als ZZP-avond. Het voorlopig programma is bekend. Wil je op de hoogte blijven van data, locatie en sprekers, stuur dan een mail naar info@zzphofvantwente.nl, en je ontvangt tijdig een uitnodiging.    

Programma ZZP Hof van Twente  op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur 

  • 28 februari : Slim beveiligen van jouw bedrijfsdata Delden
  • 29 mei : Bedrijfsbezoek en ZZP-thema administratie  Goor
  • 18 september : Kookworkshop en netwerken Hengevelde
  • 11 december : Imagocoach en lifestyle Markelo 


Kennis maken met ZZP Hof van Twente

Ben je ZZP’er wil je graag eens een bijeenkomst van ZZP Hof van Twente bijwonen? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom (1e keer gratis, daarna deelname inclusief bij lidmaatschap á € 99 per jaar). Meer informatie over ons netwerk en lidmaatschap vind je op onze website www.zzphofvantwente.nl. We zien ernaar uit elkaar te ontmoeten.