Foto: Werkgroep ZZP Hof van Twente, vlnr: Tosca Hofstede, Renée Kleywegt, Tim Gerritsjans, Ellen te Riele, Maarten Land, Karen-Emma Bunte, Gerard ter Hofte. Ingeborg Wind ontbreekt nog op deze foto.

ZZP Hof van Twente binnenkort online

Dat er behoefte is aan een gezamenlijk platform waarop ZZP-ers in Hof van Twente zich kunnen profileren, bleek wel uit het marktonderzoek dat Tim Gerritsjans eerder dit jaar uitvoerde. Hij ondervroeg daarvoor ruim 200 ZZP-ers. Na het tonen van een website waarop zelfstandigen zich gezamenlijk kunnen profileren, geeft meer dan de helft van de respondenten aan direct lid te willen worden van ZZP-HvT. Het ervoor zorgen dat ZZP-ers online beter gevonden worden via ZZPHofvantwente.nl is dan ook de eerste doelstelling die de werkgroep ZZP-HvT zich stelt.

Dit kan straks op verschillende manieren. Eenvoudig door aanmelding van bedrijfs- en domeinnaam of uitgebreider. De ZZP-er kiest er in dat geval voor om zich te profileren met bedrijfslogo, foto en extra informatie over de producten en/of diensten. Volgens Gerritsjans, zelf ook ZZP-er klant- en marketingonderzoeker, geven respondenten echter ook aan, het van wezenlijk belang te vinden dat de website over ZZP Hof van Twente goed bijgehouden wordt, zowel qua inhoud als qua online marketing.

Website ZZPHofvanTwente.nl 1 oktober online

“Wat betreft het actueel houden en goed vindbaar maken van de website ZZPHofvantwente.nl, zit het zeker goed”, zegt kartrekker Ellen te Riele namens de werkgroep die inmiddels ruim een half jaar actief is. “Voor de tekst over de eigen onderneming, blijft elke ZZP-er natuurlijk zelf verantwoordelijk, maar wij zorgen dat de overige informatie actueel en juist is. Maarten Land, websitebouwer uit Goor, bouwt de website en Joost Busch, SEA Specialist, eveneens uit Goor is verantwoordelijk voor de online marketing.

Zelf ben ik SEO tekstschrijver en zorg ik voor leesvriendelijke en goed vindbare teksten op de website.” De werkgroep is opgericht na een vraag vanuit het  Ondernemersplatform Hof van Twente, de overkoepelende stichting van de ondernemersverenigingen. Reden daarvoor is dat binnen het platform steeds sterker het gevoel leeft dat ZZP-ers, inhoudelijke vraagstukken graag met elkaar willen delen, maar elkaar vaak moeilijk weten te vinden. De werkgroep, met een vertegenwoordiger vanuit elke kern in de Hof, heeft dan ook als voornemen, om na lancering van de website op 1 oktober, bijeenkomsten te organiseren rond actuele thema’s voor ZZP-ers.

Geen nieuw netwerk

Te Riele benadrukt dat ZZP-HvT geen nieuw netwerk is. “Sommige ondernemersverenigingen in de Hof hebben zelf al een ZZP-commissie. Met ZZP-HvT denken we eerder aan het bundelen van die commissies en het uitnodigen van ZZP-ers die nog niet in beeld zijn bij een van deze ondernemersverenigingen.” De werkgroep deed ondermeer inspiratie op bij ZZP-Nederland. “Binnenkort komt Frank Alfrink, directeur van ZZP NL naar ons toe om de voordelen van samenwerking met hen, nader toe te lichten. Wat dichter bij ons in de buurt zijn ZZP-Zutphen en ZZP-Dalfsen actief en al een paar jaar succesvol bezig. Ook van hen hebben we interessante dingen geleerd.

Door slim samen te werken, zien we mooie kansen voor ZZP-ers in de Hof. De reacties van de gemeente Hof van Twente, het Ondernemersplatform en de Sociaal Economische Werkgroep, zijn zeer positief over dit initiatief. We hebben verbinding gezocht met HofMarketing, met ROZ Partner in ondernemen, en doen dat ook met andere partijen die interessant zijn voor ZZP-ers.” Renée Kleywegt maakt namens het gemeentelijk ondernemersloket deel uit van de ZZP-werkgroep, met ‘Boekwerk Coworking in Goor’ als uitvalbasis. Andere werkgroepleden zijn naast Ellen te Riele, communicatieadviseur (Hengevelde) ook Karen-Emma Bunte, administratieve diensten (Bentelo), Gerard ter Hofte, architect (Markelo), Maarten Land, websitebouw (Goor) en Ingeborg Wind, organisatietalent (Diepenheim).

Meld je nu al aan

Ben je zelf ZZP-er in de gemeente Hof van Twente en doe je mee? Aanmelden kan nu al door een mail te sturen naar info@zzphofvantwente.nl.