Social media zakelijk inzetten is leuk en effectief!
Dat bewijst ‘Ria van de Action’ bij Theater De Pol in Diepenheim

Wat in 2007 begon als een geintje op Hyves, en later op Facebook, werd voor Ria Struijk een onverwacht groot succes. Maar liefst 375.000 mensen volgen haar Action-fan-pagina waarop ze knutsel-ideeën deelt en tips geeft over spullen die te koop zijn bij deze bekende winkelketen. Haar baan in de zorg gaf ze op om dagelijks alle vragen te beantwoorden die ze krijgt van Action-fans. Ze geeft gastcolleges in het beroepsonderwijs en lezingen bij ondernemers. Uitgenodigd door ZZP Hof van Twente komt Ria op 3 september naar theater De Pol in Diepenheim. Vanaf 16.00 uur vertelt ze over haar ervaring. Misschien heb je vragen aan haar, die je als ondernemer kunt vertalen naar jouw eigen situatie. Stel ze aan haar in de zaal of tijdens de gezellige netwerkborrel. Meld je aan via info@zzphofvantwente.nl. Ben je nog geen lid van ZZP Hof van Twente dan zijn de kosten voor deelname op donderdagmiddag 3 september van 16.00 – 18.00 uur € 25, inclusief lezing en netwerkborrel. Voor leden van het netwerk is deelname aan de bijeenkomst gratis.

Inspirerende lezing
Iedereen heeft wel een mening over de Action met vooral goedkope spullen. Van kinderspeelgoed en keukengerei tot tuingereedschap en lingerie. Van alles is er te koop, en dat voor weinig. “Het gaat ons niet om de winkel, maar om dat wat de Rijssense Ria Struijk bereikt heeft en doet met haar fan-pagina”, benadrukt Ellen te Riele namens ZZP Hof van Twente. “Hoe heeft ze zo’n succes weten te maken van deze Facebook-pagina? Hoeveel tijd besteedt ze er per dag aan? Hoe gaat ze om met haar bekendheid en haalt ze er een goede verdienste uit? Wat zijn haar tips voor ondernemers in Hof van Twente?” Natuurlijk wordt de inzet en populariteit van Ria gewaardeerd door de Action. “Ze zijn heel blij met me en ze sponseren me goed zodat ik dit kan blijven doen. Ik ben geen commercieel type en ga echt geen spullen aanprijzen op mijn pagina. Dat hoeft ook niet van Action. Ze laten me volledig vrij in wat ik post. Ik wil mijn volgers vooral inspireren door creatief bezig te zijn met Actionspullen. En dat wordt gewaardeerd. Dat zie je wel aan het aantal keren dat mijn berichten gedeeld worden. Het aantal volgers groeit nog steeds. Gemiddeld met zo’n 1.000 per week.”

Ondernemersbijeenkomst  ZZP Hof van Twente

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door en voor ZZP’ers die gevestigd zijn in de gemeente Hof van Twente. Als ZZP’er kom je in aanmerking voor gratis naamsvermelding op de website van ZZP Hof van Twente. Wil je lid worden dan betaal je slechts € 99 per jaar. Daarmee heb je toegang tot de thematische ondernemersbijeenkomsten (gemiddeld 4 per jaar). Daarnaast krijg je als lid extra ruimte op de website van ZZP Hof van Twente voor informatie (tekst en beeld) over jouw bedrijf. Uiteraard plaatsen we daarbij een link naar jouw eigen website. Het zorgt voor meer naamsbekendheid en je wordt beter gevonden door potentiële klanten. Dat is het resultaat van gezamenlijke investering in goede webtechniek en marketing.

Save the date in 2020
De werkgroep ZZP Hof van Twente bestaat uit vijf ZZP’ers: Karen Emma Bunte van Ermena Support (Bentelo), Tim Gerritsjans van Emcuview Solutions (Delden), Daniëlle Bruseker van Puur StruQtuur (Goor), Anneke Nijkamp van BlinkUp (Markelo) en voorzitter Ellen te Riele van Mail-me-nu.nl (Hengevelde). Namens Ondernemersloket Hof van Twente is Berryl Michel actief in de werkgroep. Op 5 november 2020 staat de volgende bijeenkomst gepland. Aan het woord is dan notaris en estateplanner Olle Geurts.  Locaties en verdere invulling van het programma volgen. Houd ook de agenda in de gaten op www.zzphofvantwente.nl.