“ZZP’ers, save the date”,  roept Ellen te Riele namens ZZP Hof van Twente. “Want op donderdag 29 augustus van 16.00 – 18.00 uur komt Frank Alfrink, directeur ZZP Nederland, naar De Kroon in Markelo. Stichting ZZP Nederland behartigt de belangen namens alle zelfstandige professionals.  Alfrink: “Om dat goed te kunnen doen, is het in gesprek blijven met onze achterban, essentieel. Ik wil weten wat ZZP’ers in deze regio beweegt. Wat gaat hen goed af, waar hebben ze vragen over en waarbij kunnen ze onze hulp goed gebruiken.” Ben je ZZP’er en gevestigd in Hof van Twente of omgeving, meld je dan aan via info@zzphofvantwente.nl. Voor leden van ZZP HvT is deelname gratis, overige bezoekers betalen € 25,- inclusief netwerkborrel.

 

Geen verplichte AOV voor ZZP’ers
Als lobbyist is Alfrink zeer regelmatig in Den Haag te vinden. “Het aantal ZZP’ers groeit met de dag. Dit zijn geen werkgevers en ook geen werknemers, maar ze zorgen wel voor eigen inkomen en dragen op hun manier positief bij aan deze welvarende economie. Gelukkig erkent onze regering dit inmiddels, maar bij het maken van wetten en regels moet ze écht nog meer rekening houden met ZZP’ers.” Eerder deze week werd Alfrink geïnterviewd door BNR-radio: “De overheid denkt er serieus over om ZZP’ers verplicht te stellen, zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (AOV). Argument is dat jaarlijks een relatief kleine groep ZZP’ers door ziekte, ‘gebruik maakt’ van de bijstand. Nou is het noemen van ‘verplicht’ en ‘ondernemen’ in één zin, al geen goede combinatie”, glimlacht  Alfrink. “Als ZZP Nederland zijn we fel tegenstander van deze, mogelijke verplichtstelling, en in Markelo vertel ik graag waarom.”

Onafhankelijk en gespecialiseerd in ZZP

Maar er zijn nog veel meer lobby-onderwerpen die op 29 augustus aan bod komen wat hem betreft. “Ik deel graag alle actualiteiten met ZZP’ers.” ZZP Nederland is de enige landelijke belangenbehartiger voor deze doelgroep. Ze beschikt over een waardevolle kennisbank. Een onafhankelijk team professionals met uiteenlopende specialismen, geeft tips over belastingzaken, duiding aan wet- en regelgeving en onafhankelijk advies over verzekeringen.  “Voor aangesloten ZZP’ers is het mogelijk om gratis en onbeperkt gebruik te maken van onze helpdesk met uitgebreide kennis over zzp-ondernemerschap.”

Meld je nu al aan
Maak kennis met Frank Alfrink van ZZP Nederland. Op 29 augustus van 16.00 – 18.00 uur is hij, op uitnodiging van ZZP Hof van Twente, bij De Kroon in Markelo. Meld je aan via info@zzphofvantwente.nl onder vermelding van ‘De Kroon’. Meer informatie over ons netwerk vind je op www.zzphofvantwente.nl.