14 mei deelt ZZP Hof van Twente online ervaring en tips

In plaats van fysiek bij elkaar komen, gaat ZZP Hof van Twente donderdagmiddag 14 mei online in overleg. “Er is veel informatie over steun voor ZZP’ers te vinden in deze coronacrisis, maar wat doe je om jouw bedrijf bloeiend te houden? Hoe zorg je dat ze je blijven benaderen in de nieuwe 1,5-meter-maatschappij? Hoe zorg je dat jij jouw werk goed kunt uitvoeren in deze nieuwe werkelijkheid? Waar liggen juist nu de kansen voor jou als ZZP’er?  Het zijn vragen die ook ons als leden van de werkgroep ZZP Hof van Twente bezighouden”,  weet Ellen te Riele. “Op 14 mei zou onze tweede bijeenkomst van het jaar plaats vinden in Diepenheim. Maar omdat we niet fysiek bij elkaar mogen komen, maken we er een online bijeenkomst van. Wil je meedoen, meld je dan aan via info@zzphofvantwente.nl. Deelname is voor iedereen gratis. Enige voorwaarde is wel dat je als actief ZZP’er gevestigd bent in de gemeente Hof van Twente. We beginnen om 16.30 uur met een oefenrondje voor de mensen met weinig tot geen ervaring met online-overlegervaring in Teams. Om 17.00 uur haken de ZZP’ers aan die zichzelf tot gevorderden rekenen in Teams.”

Online bijeenkomst
De een stapt over op het geven van online workshops en demo’s, terwijl de ander druk bezig is met het installeren van plexiglas en gebruik van beschermingsmiddelen. “Als communicatieadviseur en tekstschrijver zag ik mijn agenda ook leeglopen toen de eerste maatregelen bekend gemaakt werden”, bekent Ellen te Riele. “Maar sinds we, min of meer noodgedwongen, allemaal aan de Teams,  Zoom en beeldbellen verslingerd zijn, gaat het beter. Met beeldbellen kan ik immers prima een interview houden, en omdat steeds meer organisaties juist nú hun website willen actualiseren, komen de opdrachten weer binnen. Oké, het is wel aanpassen, en ondernemerschap gaat nooit vanzelf, maar juist door het er met ‘lotgenoten’ over te hebben, raak je geïnspireerd en zie je kansen voor jouw bedrijf die je eerder niet voor mogelijk hield.”

Ervaring opdoen met online overleg
Veel ZZP’ers hebben al ervaring opgedaan met online overleg via Teams of andere kanalen. Heb je die kennis nog niet, maar wil je graag leren hoe dit werkt, meld je dan aan voor de ‘oefenbijeenkomst’. Deze begint om 16.30 uur. Na aanmelding ontvang je een mail met de link naar deze online bijeenkomst. Heb je al wel ervaring met Teams, meld je dan aan voor de ‘onlinebijeenkomst’ die start vanaf 17.00 uur. Ook dan ontvang je een mail met een link om aan te haken. Deelname aan deze interessante middag is gratis voor alle ZZP’ers, gevestigd in de gemeente Hof van Twente. De gebruikelijke netwerkborrel aan het eind van de middag, moet je dit keer echter zelf verzorgen.

Word ook lid van ZZP Hof van Twente

Elke ZZP’er die gevestigd is in de gemeente Hof van Twente komt in aanmerking voor gratis naamsvermelding op de website van ZZP Hof van Twente. Wil je lid worden, en ben je al aangesloten bij één van de ondernemersverenigingen in deze gemeente, dan betaal je slechts € 99 per jaar. Daarmee heb je toegang tot minimaal vier netwerkevents. Ook plannen we in de tweede helft van 2020 nog een werkbezoek met het college van burgemeester en wethouders. Dit na het succes van het werkbezoek bij Wonen Delden in april vorig jaar. Daarnaast krijg je als lid extra ruimte op de website van ZZP Hof van Twente voor informatie (tekst en beeld) over jouw bedrijf. Uiteraard plaatsen we daarbij een link naar jouw eigen website. Het zorgt voor meer naamsbekendheid en je wordt beter gevonden door potentiële klanten. Dat is het resultaat van gezamenlijke investering in goede webtechniek en marketing.

Save the date in 2020
De werkgroep ZZP Hof van Twente bestaat uit vijf ZZP’ers: Karen Emma Bunte van Ermena Support (Bentelo), Tim Gerritsjans van Emcuview Solutions (Delden), Daniëlle Bruseker van Puur StruQtuur (Goor), Anneke Nijkamp van BlinkUp (Markelo) en Ellen te Riele van Mail-me-nu.nl (Hengevelde). Namens Ondernemersloket Hof van Twente is Berryl Michel actief in de werkgroep. In de tweede helft van 2020 zijn er bijeenkomsten gepland op 3 september en 5 november. Locaties en verdere invulling van het programma volgen. Houd ook de agenda in de gaten op www.zzphofvantwente.nl.